Om mig

matilda_hall

Jag heter Matilda Hall och jobbar som illustratör sedan 2011. Jag har mest arbetat med illustrerad fakta och infografik men också med dekorativ illustration. Tekniskt så jobbar jag ofta med digital illustration men kan också använda analoga tekniker när det passar uppdraget. Många gånger används mina bilder av offentlig sektor, kommunikationsbyråer och tidningar som vill berätta något komplext på ett enkelt och lekfullt sätt. Förutom att illustrera har jag också erfarenhet av att ta fram profilerande illustrationsmanér, undervisa i digital illustration och föreläsa om infografik.

Vid sidan av mina illustrationsjobb så arbetar jag med bildkonst, främst i gouache och med teckning. Sidan kommer snart att uppdateras med aktuella utställningsdatum samt original och print till försäljning.

Kunder i urval: Länsstyrelsen, Jämställdhetsmyndigheten, SCB, Tidningen Vi, Skelleftetidningen, Tidningen Norran, Kungliga biblioteket, SLL, Krux, Mecka, Svevia, Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

Skriv gärna en rad om du är nyfiken på att jobba med mig eller följ mig på Instagram för att se projekten jag illustrerar just nu.

matilda@infografiska.se

@infografiska