Om Infografiska

Jag heter Matilda Hall och jobbar som illustratör och formgivare sedan 2011. Jag jobbar oftast med illustrerad fakta och infografik men även med redaktionell illustration och grafisk form när det behövs. Teknikerna jag arbetar med anpassas efter uppdragen och jag behärskar många tekniker, både analoga och digitala.

Många gånger används mina bilder av offentlig sektor, kommunikationsbyråer och tidningar som vill berätta något komplext på ett enkelt, korrekt och lekfullt sätt. Förutom att illustrera har jag också erfarenhet av att ta fram profilerande illustrationsmanér, undervisa i digital illustration och föreläsa om infografik. Vid sidan av mina illustrationsjobb så arbetar jag fritt med måleri och teckning. 

Kunder i urval: Länsstyrelsen,Västerbottensteatern, Jämställdhetsmyndigheten, SCB, Tidningen Vi, Kungliga biblioteket, Ottar, Konstfrämjandet, Krux, Mecka, Svevia, Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

Skriv gärna en rad om du är nyfiken på att jobba med mig eller följ mig på Instagram för att se projekten jag illustrerar just nu.

matilda@infografiska.se

@infografiska