Om mig

matilda_hall

Jag heter Matilda Hall och jobbar som illustratör sedan 2011. Jag har mest jobbat med illustrerad fakta och infografik men också med dekorativ illustration. Teknikmässigt så jobbar jag ofta med digital illustration men mixar också in analoga tekniker när det passar uppdraget. Många gånger används mina bilder av offentlig sektor, kommunikationsbyråer och tidningar som vill berätta något komplext på ett enkelt och lekfullt sätt. Förutom att illustrera har jag också erferanhet av att ta fram profilerande illustrationsmanér, undervisa i digital illustration och föreläsa om infografik.

Vid sidan av mina beställningsuppdrag jobbar jag med egna konstnärliga projekt och gärna med samskapande i processen. Jag trivs i kreativa team och vill att alla som jobbar med mig ska känna att det är lustfyllt, tryggt och utvecklande.

Kunder i urval: Länsstyrelsen, Jämställdhetsmyndigheten, SCB, Tidningen Vi, Skelleftetidningen, Tidningen Norran, Kungliga biblioteket, SLL, Krux, Mecka, Svevia, Skellefteå kommun och Region Västerbotten.

Skriv gärna en rad om du är nyfiken på att jobba med mig eller följ mig på Instagram för att se projekten jag illustrerar just nu.

matilda@infografiska.se

@infografiska